Lindberg

 

Lindberg staat voor uitzonderlijk design en hoogwaardige materialen. Elk frame is een statement over esthetiek, technische innovatie en onberispelijke vakmanschap.

Het Deense monturenmerk Lindberg neemt in de wereld van de optiek een unieke plaats in. De fabriek in Denemarken zou beter als atelier betiteld kunnen worden. Alle brillen worden er nog steeds op bestelling en met de hand vervaardigd. De ontwerpers van Lindberg hebben het minimalisme tot in de perfectie doorgevoerd en zien kans om iedere keer weer verrassende nieuwe modellen te ontwerpen, in hun zeer herkenbare eigen stijl.

Telkens weer komt Lindberg met een verrassende collectie nieuwe monturen. Vederlicht met een modern design. Het minimalisme is terug te zien in hun werkwijze. Ze houden graag alles dichtbij. Vanaf de eerste ontwerpschets tot het uiteindelijke product. Lindberg monturen staan voor klasse, functie en comfort.

 

Lindberg Air titanium RIM

De Air titanium RIM-collectie van Lindberg verscheen voor het eerst in 1993. Bij deze Air-RIM-collectie heeft het frame een rand om het glas heen zitten. Het is nog altijd minimalistisch zeer licht in gewicht. Een Air-RIM montuur bevat geen schroeven. De gepatenteerde opbouw van het frame houdt het glas en de veren haar plek.

 

Lindberg Strip

In 1997 kwam Lindberg met de Strip-lijn. Hier is voor het eerst een duidelijk frame te zien. Heel verfijnd en uiteraard licht en minimalistisch. Een nieuwe lijn binnen de Lindberg-collectie, uiteraard met de bekende Lindberg-handtekening.

 

Lindberg Acetenium

De Acetenium lijn kwam in 2001 uit. Dit is de eerste lijn waarin Lindberg acetaat gebruikt. De naam suggereert al dat het niet volledig uit acetaat bestaat. De voorkant van het montuur bestaat uit acetaat, de veren en neuspads zijn gemaakt van titanium. Zo blijft het montuur licht en minimalistisch, precies waarvoor Lindberg staat.

 

Lindberg Spirit

In 2003 kwam Lindberg met de Spirit-lijn. Deze lijn kenmerkt zich door de frameloze brillen, met verschillende veren. Lindberg heeft gewerkt met een kleine pin, vastgezet in het glas om alles tot één geheel te laten versmelten.

 

Lindberg horn

In 2005 kwam Lindberg opnieuw met een innovatie, en wel met het gebruik van buffelhoorn in de monturen. De monturen zijn zowel te krijgen in volledig buffelhoorn als in een glasbril met de veren van buffelhoorn. Hoorn is een natuurlijk product en zodoende vrijwel altijd uniek in kleur en textuur.

 

Lindberg N.O.W

De N.O.W-lijn is in 2012 toegevoegd aan het assortiment van Lindberg. Het gaat hier om lichtgewicht (2.3 gram) en zeer sterk materiaal. Het draagcomfort van deze lijn is dan ook ongekend. Lindberg wil hiermee een statement maken. De hele lijn is minimalistisch en de kleuren zijn subtiel gehouden. Hier laat Lindberg zien dat het om details gaat. De details in de bril zorgen ervoor dat het ontwerp minimalistisch kan zijn én ontzettend mooi is om te dragen.

 

Verkrijgbaar in ons filiaal aan de Voorstraat.