Lindberg staat voor uitzonderlijk design en hoogwaardige materialen. Elk frame is een statement over esthetiek, technische innovatie en onberispelijke vakmanschap.

Het Deense monturenmerk Lindberg neemt in de wereld van de optiek een unieke plaats in. De fabriek in Denemarken zou beter als atelier betiteld kunnen worden en alle brillen worden er nog steeds op bestelling en met de hand vervaardigd. De ontwerpers van Lindberg hebben het minimalisme tot in de perfectie doorgevoerd en zien kans om iedere keer weer verrassende nieuwe modellen, in hun zeer herkenbare eigen stijl, te ontwerpen.

Telkens weer komt Lindberg met een verrassende collectie nieuwe modellen, natuurlijk geheel in hun eigen stijl. Vederlichte monturen met een modern design dus. Het minimalisme is terug te zien in hun werkwijze. Ze houden graag alles dichtbij. Vanaf de eerste ontwerpschets tot het uiteindelijke product. Lindberg brillen staan voor klasse, functie en comfort.

De visie van Poul Jørn Lindberg is dat een bril licht en minimalistisch moet zijn.

In 1983 ging Poul Jørn Lindberg een samenwerking aan met Hans Dissing. Hieruit werden de AIR titanium monturen geboren. Deze lijn zit nog steeds in de collectie van Lindberg.

Bijvoorbeeld ook koningin Margrethe de tweede en Prins Hendrik van Denemarken dragen de Lindberg Air titanium monturen.

Lindberg Air titanium techniek:

Lindberg heeft een speciale techniek als het gaat om de bevestiging van de veer.
Lindberg staat bekend om zijn handgemaakte monturen en een speciale techniek. Er wordt een wokkel in het montuur gemaakt. Ook wordt er in het glas een gat geboord dat precies het voorgeschreven formaat van Lindberg moet hebben. De pin uit het montuur wordt hierin bevestigd. Het montuur zit dus op deze manier vast, zonder het gebruik van schroeven en dergelijke.

Lindberg Air titanium RIM

De Air titanium RIM-collectie van Lindberg verscheen voor het eerst in 1993. Het heeft net als de Air, de wokkel in het montuur. De RIM-collectie heeft echter een frame om het glas heen zitten. Het is nog altijd wel minimalistisch en erg licht, zoals gewend van de Lindberg Air collectie. De RIM-collectie wordt ook zonder schroeven gemaakt. Nu houdt de wokkel van Lindberg alles op zijn plek, waar eerst de wokkel en het pinnetje in het glas dat deden.

Lindberg Strip

In 1997 kwam Lindberg met de Strip-lijn. Hier is voor het eerst een duidelijk frame te zien, maar dan wel heel verfijnd en uiteraard licht en minimalistisch. Een nieuwe lijn binnen de Lindberg-collectie dus, maar uiteraard met de bekende Lindberg-handtekening.

Lindberg Acetenium

De Acetenium lijn kwam in 2001 uit. Dit is de eerste lijn waarin Lindberg acetaat gebruikt. De naam suggereert al dat het niet volledig uit acetaat bestaat. De voorkant van het montuur bestaat uit acetaat, de pootjes en neuspads zijn gemaakt van titanium. Zo blijft het montuur licht en minimalistisch, precies waarvoor Lindberg staat.

Lindberg Spirit

In 2003 kwam Lindberg met de Spirit-lijn. Deze lijn kenmerkt zich door de frameloze brillen, met verschillende veren. Lindberg heeft weer gewerkt met het pinnetje in het glas om alles vast te zetten. De welbekende wokkel wordt bij deze lijn niet gebruikt.

Lindberg horn

In 2005 kwam Lindberg opnieuw met een innovatie, en wel met het gebruik van buffelhoorn in de monturen. De monturen zijn zowel te krijgen in volledig buffelhoorn als in een glasbril met de pootjes van buffelhoorn. Hoorn is een natuurlijk product en zodoende vrijwel altijd uniek in kleur en textuur.

Lindberg N.O.W

De N.O.W-lijn is in 2012 toegevoegd aan het assortiment van Lindberg. Het gaat hier om lichtgewicht (2.3 gram) en zeer sterk materiaal. Het draagcomfort van deze lijn is dan ook ongekend.
Ook wil Lindberg hier een statement maken. De hele lijn is minimalistisch en de kleuren zijn mooi subtiel gehouden. Hier laten ze zien dat het om details gaat. De details in de bril zorgen ervoor dat het ontwerp minimalistisch kan zijn maar toch ontzettend mooi is om te dragen.

Verkrijgbaar in ons filiaal aan de Voorstraat.

Online brillen passen