De missie van Verboon Oogadviseur is om klanten de beste dienstverlening en producten te bieden bij hun keuze voor de correctie van hun gezichtsvermogen.

 

Omdat het kinderoog nog in ontwikkeling is, dienen oogmetingen bij deze groep zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden. Voor het verkrijgen van de beste correctiesterkte moet het zeer actieve instelvermogen -dat kinderen hebben- tijdelijk stilgelegd worden. Dit wordt door de optometrist met behulp van oogdruppels gedaan.

Een optometrist is bevoegd om kinderen van 6 jaar en ouder te druppelen. Door deze handeling is het kinderoog tijdens de oogmeting ontspannen en kan een eventueel verborgen correctie waarde gemeten worden.

De gebruikte oogdruppels geven tijdelijk grote pupillen, waardoor de gedruppelde persoon last kan hebben van het felle licht. Voor het voorkomen van deze klacht adviseren we het gebruik van een zonnebril.

Naast de druppelmeting wordt -indien sprake is van bijziendheid- de aslengte van het kinderoog gemeten. Deze aslengte meting is een vereiste om de ontwikkeling van het kinderoog te monitoren. Indien nodig worden de mogelijkheden van myopie controle met de ouders en /of verzorgers van het kind besproken.

De kosten van het oogonderzoek bij kinderen worden veelal vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.