De missie van Verboon Oogadviseur is om klanten de beste dienstverlening en producten te bieden bij hun keuze voor de correctie van hun gezichtsvermogen.

 

Huisartsen en opticiens kunnen hun patiënten /klanten bij niet acute oogklachten verwijzen naar Verboon oogadviseur voor een gericht optometrisch onderzoek. Dit geprotocolleerd oogheelkundig onderzoek bij de optometrist biedt de patiënt de hoogste kwaliteit oogzorg met een minimale wachttijd. De onderzoeksresultaten worden door een regionale oogarts veelal binnen 48 uur beoordeeld. De kosten van dit onderzoek worden vergoed uit de basisverzekering. Het eigen risico varieert per ziektekostenverzekeraar.

U kunt ervoor kiezen de kosten van het onderzoek zelf te betalen. Indien u hiervoor kiest worden de onderzoeksresultaten niet gedeeld met een oogarts en bedragen de kosten veelal maximaal €75.

Naast de bepaling van maximale gezichtsscherpte en oogdruk, worden de buiten- en binnenzijde van het oog onderzocht. Dit gebeurt door middel van een spleetlamp, corneatopograaf, funduscamera en Optical Coherence Tomography (netvlies-scan).

Het kan zijn dat bij het onderzoek pupilverwijdende druppels worden gebruikt. Houd er rekening mee dat u tijdelijk wat wazig gaat zien en uw ogen gevoeliger zijn voor licht. Het is verstandig een zonnebril mee te nemen. Verkeersdeelname (autorijden e.d.) of anderszins gevaarlijke activiteiten is weer mogelijk na herstel van uw zicht.